Nieuwe dakpannen laten plaatsen op je woning (vraag offertes aan!)

Wanneer de dakpannen op je dak gaten of mankementen hebben of wanneer je een om een andere reden geen betrouwbare dakpannen meer op je huis hebt liggen, dan is het wellicht tijd voor vervanging.

Om onder sommige extreme weersomstandigheden niet te maken te krijgen met lekkage of iets dergelijks, is het van belang dat de dakpannen optimaal op het dak worden vastgelegd. Dit is een vrij ingewikkelde klus, aangezien de meeste daken schuin aflopen en vaak erg glibberig zijn. Het is dan wellicht ook verstandiger om dit klusje over te laten aan een ervaren specialist.

Dakpannen vernieuwen

dakpannenOp het moment dat dakpannen vernieuwd moeten worden, zal dus allereerst het oude materiaal verwijderd moeten worden van het dak. Pas dan kan er gedacht worden aan de plaatsing van het nieuwe materiaal. Dit zal bestaan uit dakbedekking van een bepaald soort klei of beton dat uitermate goed bestand is tegen de buitenlucht.

Er zijn echter altijd nog verschillende opties in het type dakpan, variërend van functionele tot luxe edities. Iedereen kan uiteraard naar eigen smaak een beslissing nemen. Specialisten hebben ruime ervaring in het leggen van verschillende soorten dakpannen. Het is altijd een goed idee om offertes aanvragen van meerdere specialisten. Zo kun je de prijzen met elkaar vergelijken. Misschien ga jij voor de goedkoopste of juiste voor het bedrijf met een mooie prijs in het midden.

Panlatten

Tijdens het plaatsen van nieuwe dakpannen kan door specialisten meteen gekeken worden naar de staat van de onderliggende panlatten. Deze zouden mogelijk vervangen moeten worden wanneer ze verouderd zijn en in die staat het dak niet meer volledig waterdicht kunnen houden. Dan kunnen er meteen twee vliegen in één klap worden meegenomen. Wacht dan ook niet langer met het plaatsen van dakpannen op je woning en ben de meeste problemen voor.