Een Apple laptop kopen?

Als je een nieuwe laptop zoekt, dan heb je in ieder geval voldoende om uit te kiezen. Bij de grotere computerwinkels zijn er honderden laptops beschikbaar en ook online heb je veel keuze.

Voordat je een daadwerkelijke keuze gaat maken, is het vooral belangrijk om te bepalen of je voor een Windows laptop gaat of een Apple laptop. Alhoewel Apple voornamelijk bekend is van de iPhone en iPad maken ze ook laptops en desktops.

Vroeger was je best wel een buitenbeentje als je voor een laptop van Apple koos, veel van de software die gebruikt werd was namelijk niet beschikbaar voor Apple. Inmiddels is dat flink veranderd en hebben veel Nederlanders een laptop of desktop van Apple.

Als je een Apple laptop koopt, dan is gebruiksvriendelijkheid waarschijnlijk erg belangrijk voor je, daarnaast speelt design waarschijnlijk een belangrijk rol voor je. De Apple laptops zijn naar verhouding best wel prijzig, maar je krijgt daar dan ook een mooie en gebruiksvriendelijke laptop voor terug.

Nieuw of refurbished Apple laptop?

apple macbookAls je online wat research gaat doen naar de Apple laptops, dan zul je waarschijnlijk best wel schrikken van de prijs. De fabrikant weet zijn prijzen wel en alhoewel ze een mooi product maken, zijn de prijzen in vergelijking met Windows laptops behoorlijk hoog.

De laptop van Apple heet overigens een MacBook. En de goedkoopste Macbook die er op het moment van schrijven beschikbaar is, kost nog steeds €1000,-. Je hebt dan een scherm van 13 inch en de specificaties zijn niet heel goed. Wil je een snellere Macbook met een groter scherm, dan stijgt de prijs automatisch mee. Je kunt een Macbook voor €4500,- kopen. Wil je ook wilt, een Apple laptop koop je bij de Laptop Winkel waar je alles kunt vergelijken.

Maar wat als je nu wel graag een mooie Macbook wilt hebben, maar niet de hoofdprijs wilt betalen? In dat geval is het mogelijk om voor een refurbished product te kiezen. Doordat de Apple laptops zo populair zijn, behouden ze ook redelijk goed hun waarde. Slimme bedrijven kopen oudere modellen op, knappen deze helemaal op en verkopen ze als zijnde refurbished.

Er is helemaal niets mis met een refurbished Macbook, meestal zijn het iets oudere modellen die als een soort tweedehands verkocht worden. De bedrijven installeren de laptops helemaal opnieuw en meestal krijg je ook gewoon garantie op de aankoop. Het zit dus een beetje tussen nieuw en tweedehands in. Als je gebruik wilt maken van een gebruiksvriendelijke Macbook en het design van de laptops kunt waarderen, maar niet teveel geld wilt uitgeven dan is een refurbished Macbook een goede keuze. Online zijn er diverse aanbieders van deze producten te vinden.