Rijles, zo vindt je een goede rijschool

Eindelijk achter het stuur van een auto mogen zitten, is misschien wel het leukste wat er is!

Zo voelt dat in ieder geval wel op het moment dat dit eindelijk mag. Waar je vroeger nog 18 jaar moest zijn om te mogen starten met rijlessen, kan je tegenwoordig al een stuk eerder beginnen.

versnellingsbakEn als je dan eindelijk achter dat stuur zit, begint alles natuurlijk pas. Je zult moeten gaan leren hoe je moet autorijden. Ten eerst is het van groot belang dat je weet hoe de auto precies werkt.

Je moet weten hoe het werkt met de koppeling en wanneer je in welke versnelling moet zitten. Allemaal erg belangrijk natuurlijk. Maar de meeste mensen hebben dit wel redelijk onder de knie na een rijles of 5. Als je gaat afrijden bij het CBR, zal voornamelijk de veiligheid een belangrijke rol gaan spelen.

Het kijken op de juiste manier en moment is extreem belangrijk. Als je bijvoorbeeld een bocht omgaat, dan is er een bepaalde kijktechniek die je moet volgen. Dit heeft allemaal met de veiligheid te maken. En dit is natuurlijk ook heel goed, we willen dat iedereen die met een auto de weg opgaat zich aan de veiligheidsregels zal houden. Als jouw broer of zus betrokken raakt in een ongeluk, dan wil je ook niet dat de bestuurder zich niet aan de regels hield, toch?

Starten met rijles in Utrecht

Als je in regio Utrecht woont, dan is het aan te raden om eens rond te gaan kijken bij de verschillende rijscholen. Waarom? Simpelweg omdat je veel keuze hebt.. Dit zie je trouwens vaker in grotere steden. In de afgelopen jaren zijn er heel erg veel nieuwe rijscholen bijgekomen en hierdoor is er onderling veel concurrentie. Ook zitten er veel cowboys tussen, die niet bepaald eerlijk omgaan met hun leerlingen.

Een redelijk bekende truc is namelijk dat ze heel goedkope rijlessen aanbieden en zo de aandacht van veel jongeren trekken. De rijlessen duren dan bijvoorbeeld slechts 45 minuten, waardoor ze dus in feite 25% minder rijles krijgen. Niet zo vreemd natuurlijk dat deze rijscholen de rijlessen voordeliger aan kunnen bieden..

Probeer daarom wel altijd ervoor te zorgen dat je een goed beeld hebt van wat je nu eigenlijk precies krijgt per les. Is de instructeur ervaren? Dat is natuurlijk ook niet onbelangrijk. Iedere instructeur is door het CBR opgeleid, maar het maakt natuurlijk nogal een verschil of hij/zij net is begonnen of al jaren les geeft aan mensen. Je kunt een autorijschool Utrecht inschakelen. Zo kun je in de buurt lessen.

Laat je dus niet te snel overhalen om bij een bepaalde rijschool te gaan lessen. Probeer er gewoon een paar uit, informeer wat bij vrienden en familie en maak dan je definitieve keuze pas. Veel jongeren leggen zich direct vast bij de eerste de beste rijschool die een proefles aanbiedt. Op zich is dat ook wel te begrijpen, ze zijn enthousiast en willen direct van start. Toch is de eerste keuze niet altijd de beste. Doe daarom voldoende onderzoek.

Neem een proefles bij We Teach Fast:

Rijschool WTF
Trompstraat 19
3454 XJ Utrecht